​Lekarska ordinacija Nova Medik

AKUPRESURA KAO SAMOPOMOĆ KOD GLAVOBOLJE

Glavobolja je subjektivni osećaj bola u predelu glave i vrata. U predelu glave susreću se svi JANG kanali donjih i gornjih ekstremiteta, a jedini JIN kanal koji se penje do glave je kanal jetre.

Ukoliko dobijete glavobolju na važnom poslovnom sastanku, ispitu, putu ili uostalom kod kuće, možete pokušati da sebi pomognete AKUPRESUROM.

AKUPRESURA je neinvazivna, a samim tim i pogodna za primenu samopomoći, medicinska disciplina tradicionalne medicine gde koristimo pritisak, najčešće prstom na tačku prema mestu bola ili na tzv. glavnu tačku na energetskom toku koji se preporučuje za tu vrstu glavobolje. Najčešće se koristi palac ili kažiprst. Pritisak treba da trraje oko 2  minuta, treba da bude čvrst, do nekle bolan, a može se prst i povlačiti zdesna nalevo. Subjektivni osećaj će vam pokazati koja tehnika daje bolje rezultate u vašem slučaju glavobolje. Za brzu samopomoć preporučujemo tri velike tačke na koje možete primeniti akupresuru i tokom sastanka, poslovnog ručka ili ispita: HEGU LI 4, NEIGUAN P6 i HOUXI IT3.

U prijatnom ambijentu ordinacije NOVA MEDIK, naš tim medicinskih stručnjaka svakom pacijentu posvećuje dovoljno vremena i pažnje, tako da na miru možete porazgovarati o Vašim zdravstvenim problemima.

– Ultrazvučni pregledi u vašem stanu
– Akupunktura i opšta medicina
– Dijagnostika i terapija
– Ultrazvuk zglobova

Adresa: Prespanska 5, Vračar
Telefon: 011/240-97-60, 063/332-403
Viber: 063/332-403
E-mail: ord.novamedik@gmail.com