Štampa

Škola jahanja

Škola jahanja je predviđena za sve uzraste, časovi se izvode individualno, a termini se dogovaraju prema mogućnostima polaznika.

Osnovna obuka jahanja organizovana je u trajanju od 30  časova (1 čas = 30 min). U toku obuke jahač savlada samostalno četkanje, sedlanje i uzdanje konja. Prvi časovi  su delom teorijski, a delom se održavaju na konju.
U početku se radi na lonži i časovi su individualni, a nakon što jahač savlada samostalno kontrolisati konja u hodu i kasu pridružuje se u grupu koja je približno istog nivoa znanja i fizičke spremnosti.

AKCIJA CENA OBUKE 24.000 dinara (plaćanje u ratama)

Nakon osnovne obuke  jahač  može odabrati šta želi dalje, bavljenje jahanjem kao rekreacijom ili poboljšati znanje zahtevnijim vežbama u manježu ili se pridružiti grupama za terensko jahanje po prirodi. Škola je namenjena deci od 12 godina dok kod odraslih nema ograničenja u godinama, ali trenutno nismo u mogućnosti da primamo jahače preko 85 kilograma.

Od opreme za jahanje početnicima treba udobna odeća, dugih nogavica i patike (u patikama jahači jašu sa sigurnosnim uzengijama) ili cipele  sa  malo povišenom petom zbog bezbednosti i udobnosti jahanja. Kaciga je obavezna za sve polaznike, u klubu imamo nekoliko različitih veličina,  za mlađe od 16 godina obavezan je zaštitni jahaći prsluk koji takođe imamo u klubu i stoji na raspolaganju našim jahačima.

Mala škola jahanja

Namenjena je deci od 5 do 12 godina starosti na poni konjima.
Časovi su u trajanju od 30 minuta (kod male dece program je prilagođen stepenu saradnje, pažnje i koncetracije kao i motoričkim sposobnostima deteta) 
Kroz igru i učenje polako savlađujemo delove opreme neophodne za sedlanje, uzdanje, pribor, načine održavanja i ulepšavanja poni konja.
Deca mogu da savladaju osnovne veštine jahanja na nekom od naših 10 poni konja.
Časovi su individualni i shodno napredku malih jahača nakon svakog časa planiramo sledeći.
Kao nagradu mali jahači imaju i vožnju poni fijakerom.
Za sve one koji nikad nisu imali priliku da jašu, a žele da se nađu  na leđima ovih divnih životinja organizujemo promotivno jahanje svakog dana bez zakazivanja.

Najmlađa ekipa jahača "Hobiti"
Cenovnik :
Osnovna obuka jahanja za decu i odrasle  30 časova 24.000 dinara (plaća se u 3 rate na 1. 11. i 21. času )
Pojedinačni čas od 30 minuta - 1.200 dinara
Pojedinačni čas od 45 minuta 1.500 dinara
Probno jahanje tri kruga - 200 dinara