Štampa

Konji u filmovima

Kućni ljubimci i druge životinje počele su da se pojavljuju na filmu početkom 20. veka, kao logična posledica njihovog svakodnevnog prisustva u životima ljudi. U većini filmova od životinja možemo da vidimo šta znači istinska vernost, upornost, privrženost svojim bližnjima, kao i veliki značaj prijateljstva čoveka i životinje koji zajedno mogu da prebrode sve nedaće.

Neki od naših konja imaju bogatu glumačku karijeru. Svima poznati Dečko debitovao je na velikom platnu kao konj Crnog Gruje u filmu "Crni Gruja i kamen mudrosti", a na tom projektu društvo su mu pravili i Lasta, Feniks i Zvezda. Dečko je snimio i mnoge reklame koje svakodnevo gledamo, a sada se priprema za takmičenja poni divizije i svakodnevno vozi decu fijakerom.

Feniks i Zvezda učestvovali su na snimanju spota za Đurđeve stupove i odmah osvojili simpatije čitave ekipe.

Naši konji "glumci" učili su od čuvenog Groma, vranca iz filma "Jesen stiže dunjo moja" i Bele koja je bila čak i na kanskom filmskom festivalu u filmu "San zimske noći". U filmu Srđana Karanovića "Besa", galopirale su naše Afrodita, Nina, Venera, Beti i Zvezda. Veron je poznati Dorat iz popularne domaće serije "Moj rođak sa sela". Lasta, Venera i Afrodita pojavljuju se i u filmu Đorđa Balaševića.
Naši konji su glumili cak i za produkciju FOX live i oduševili i holivudske zvezde svojom poslušnošću. Lasta, Bela, Beki i Dečko uskoro se pojavljuju u novoj seriji "Ravna gora" Radoša Bajića.

Veron, Minardi, Venera, Bela, Flora, Dečko i ostali u pauzama od snimanja i glamuroznog glumačkog zivota, u konjičkom klubu Kremen svakodnevno se druže i uče ljubitelje konja veštinama jahanja.

Pogledajte kako je sve izgledalo na nekim snimanjima: